19 Ocak 2008

Dayanamadık, Yine Engelledik

Hani bu var ya, aynısı tekrar şunun başına gelmiş. Neyse ki o var, bu şekilde normal erişime devam edebiliyoruz bir süre daha; peki ya yarın?

Anlam vermesi çok güç, niye artık habire kafasını kuma gömen devekuşu pozisyonuna getirtiliyor bu ülkenin internet kullanıcıları? 1-2 blog yazısı yazıldı diye, 1-2 video yayınlandı diye milyonlarca içeriği bakmadan yargılamadan engellemek kadar utanç verici bir internet anlayışı var mıdır?

Eh geri sayıma devam ediyorum. Gün gelecek, Türkiye'den Blogger'a erişim de engellenecek. Internet'e erişimin kısıtlanmaması gerektiğine inananlar, insanların önüne konulan gülünç engellerin nasıl aşılabileceğini bilenler; o gün geldikten sonra da buradan yazmaya devam ediyor olacağım kendimce...

1 yorum:

Volkan dedi ki...

Türk Telekom'dan aldığım son dakika ve çok gizli bir bilgiye göre yakında Çankaya Üniversitesi'ne ait olan http://sql.cankaya.edu.tr/ adresi "Mahkeme Kararı ile" engelleyeceklermiş. Sizce kapatma kararı ne olur dersiniz? Finali kötü geçen öğrencilerin harf notlarına bakıp ruh sağlıklarını olumsuz etkilememesi için mi acaba?