03 Mayıs 2007

Şenlik'in 0. Günü

Saat 17:30 civarında ODTÜ kapılarındaki güvenliğin minik sorunlar çıkarmasıyla başlayan şenlik alanının hazırlanması çalışmalarına denilen "0. Gün", gece saat 03:00 civarında eve dönmemle son buldu. Bu süre içersinde aklımda kalan anılar:

• Şenlikte dağıtılacak Debian, Fedora Core, Knoppix, Kubuntu, Ubuntu vs. gibi dağıtımların CD/DVD'lerini zarflarına yerleştiren gönüllülerden biri oluşum. Bana Knoppix yığınının denk gelmesi. Knoppix'leri yerleştirdikten sonra kutunun üzerinde "İçinde Knoppix vardır" tarzı bir yazının olmamasını farkedişim. Bunu dile getirişim üzerine aldığım cevabın "o halde alıyorsun eline kalemi, önündeki bütün kutuların üzerine uzun uzun Knoppix yazıyorsun" olması.

• Bir arabanın bagajındaki eşyaları şenlik alanına taşırken afişleri görünce "hani mavi konferans afişleri vardı, onlardan var mı bi görebiliyor muyum?" demem üzerine "var tabii, onlardan da var, al bakalım!" cevabıyla bagajdan çıkan 400'lük afiş paketinin üzerime düşmesi. Bu paketi en fazla 3 sn. taşıyabilip bi başkasına devredişim.

• Saat gece yarısını geçtiği halde hala çalışmaya devam edişimiz. Bu süre içersinde içtiğimiz vişne sularının sonradan aldığımız duyumlara göre votkalı olduğunu öğrenmek.
Ya da öyle olduğunu sanmak.

• Yaka kartlarını dizerken ç harfine gelindiğinde ortamda bir şaka olsun. Efe bu şakanın sonunu duysun. Şakanın son cümlesi "Amerikan esprilerinde ç harfi olmaz!" olsun. Ve son cümleyi yakalamanın verdiği mutlulukla herkesle birlikte Efe de espriye gülsün.

Hiç yorum yok: